Kako lahko Cabin Buzz doprinese vašemu podjetju?

Coworking postaja nov ideal organiziranja delovnega prostora. © Unsplash/Austin Distel

Deli objavo

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Stopi v stik.

Preveri razpoložljivost za več oseb.

Coworking postaja nov ideal organiziranja delovnega prostora. © Unsplash/Austin Distel

Vzpon coworkinga je brez dvoma eden izmed najbolj uspešnih in zanimivih poslovnih trendov v 21. stoletju. V relativno ozkem časovnem okviru se je “so-delo” iz koncepta, ki smo si ga lahko zamišljali samo v pravljicah, prelevil v splošno sprejeto alternativo tradicionalnim poslovnim prostorom. Še pred kratkim je veljalo, da je koncept skupnih pisarn rezerviran za zagonska podjetja in samostojne podjetnike, vendar so prednosti koncepta kmalu prepoznala tudi največja svetovna podjetja, kot so Apple, Microsoft in Samsung. Trendu sledijo tudi srednje velika podjetja in upravičeno se lahko vprašamo, ali bo coworking (Cabin Buzz) postal nov ideal organiziranja poslovnega prostora.

Zaposlovanje na daljavo

Včasih velike organizacije ne morejo ali nočejo najeti dovolj delavcev za delo na sedežu podjetja. Zdaj to ni več težava, saj lahko podjetja s pomočjo tehnologije zagotovijo delavcem delo na daljavo. Profesionalni coworkingi so postali drugi dom številnim posameznikov ali ekipam, ki jim tako okolje bolj ustreza, kot tradicionalna pisarna. Na drugi strani je lahko delo od doma povod za socialno izolacijo, česar se v skupnih pisarnah ni za bati.

Spodbuda kreativnosti

Velike organizacije vse bolj spoznavajo, da delo v coworkingu spodbuja kreativnost zaposlenih. Če razvojne, raziskovalne, marketinške, oblikovalske ali druge ekipe iz bolj birokratskega korporativnega okolja preselite v svobodnejšo kulturo coworkinga, lahko v te kreativne vrste vdahnete novo življenje. Pri tem lahko pomagajo tudi delavci iz ostalih podjetij, s katerimi si delijo pisarno in izkušnje, sprememba okolja pa je za delavce pogosto že sama po sebi osvežujoča.

Coworking je prava valilnica kreativnosti. © Unsplash/CoWomen
Cabin Buzz spodbuja delo. © Unsplash/CoWomen

Širitev trga

Večje organizacije, ki se želijo širiti na nov trg, uporabljajo coworking za pomoč pri tem preskoku. Novonastalo podjetje dobi začasni sedež, podrobnosti o ustanovitvi pisarne so prepuščene coworking podjetju, matična družba pa se osredotoči na rast. Dodatna prednost je tudi prožnost, saj se te mlade organizacije po navadi pospešeno razvijajo. Dokler ne dosežejo kritičnega števila zaposlenih, ko je iskanje lastne pisarne smiselno, lahko v coworkingu samo zakupijo dodatne prostore.

Stroškovna učinkovitost

Izračun pokaže, da je coworking v primerjavi s tradicionalnim delovnim mestom bistveno ugodnejši za delodajalca, saj rešuje vse probleme vezane na delovno učinkovitost. Pogodbe za najem delovnih prostorov se ponavadi namreč sklenejo za tri do pet let. Podjetja se posebej v časih ekonomske nepredvidljivosti lahko znajdejo v težavah, saj je včasih težko napovedati, koliko prostora bodo v prihodnosti potrebovali. Zgodi se, da podjetje posledično najame veliko več prostora, kot ga v resnici potrebuje. Na drugi strani se pogodbe v coworkingu sklepajo na mesečni ali letni ravni, tako da podjetja lahko učinkoviteje porabijo denar.

K računici pripomore dejstvo, da so zaposleni v teh prostorih produktivnejši, srečnejši, hkrati pa so nujne zadeve vključene v ceno. Znižajo se tudi stroški prevoza na delo, poskrbljeno je za (zdravo) hrano in pijačo, urejeni so ločeni prostori za sprostitev, klepet, sestanke, telefonske konference itd. Ti prostori so plod skrbno premišljene notranje arhitekture in so opremljeni tako, da spodbujajo kreativno delovanje in delovni fokus.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Ali pa le iščeš mesto za oddaljeno delo? Preveri razpoložljivost.

Povečaj doseg. Cena participacije je v celoti namenjena investicijam in stroškom udobnega bivanja.